Finalnim turnirom u Novom Sadu završena Heba juniorska liga košarkaša

Posle više od šest meseci takmičenja u kome su naši najtalentovaniji igrači na sjajan način predstavili budućnost srpske košarke, prvog vikenda maja, u maloj dvorani SPENS-a u Novom Sadu, održan je finalni turnir HEBA juniorske lige, na kome je osam najboljih ekipa odlučivalo o novom prvaku države.

Takmičenje, čiji je generalni sponzor prvi put ove sezone bila kompanija HEBA AD, u potpunosti je opravdalo očekivanja. Kvalitetne utakmice širom Srbije, koje su često privlačile više gledalaca na tribinama nego mečevi seniora, donele su mnogo uzbuđenja i afirmisale desetine mladih talenata.

 
Na finalnom turniru u Novom Sadu, koji je privukao veliki broj posetilaca, titulu šampiona za sezonu 2011/12 osvojila je ekipa Partizan mts. Crno-beli su u finalnom meču završnog turnira pobedili prošlogodišnje prvake Hemofarm Štadu sa 81:65 (21:16, 24:15, 12:18, 24:16). 
 
U meču za treće mesto, domaćin turnira, Vojvodina Srbijagas pobedila je Beovuk 72 sa 81:74 (19:25, 26:14, 22:13, 20:22).
Za najkorisnijeg igrača finalnog turnira Heba juniorske lige Srbije u Novom Sadu proglašen je Luka Mitrović iz Hemofarm Štade, dok je najbolji strelac Mladen Đorđević iz Partizana mts. Kompanija HEBA je njih dvojicu nagradila MP4 plejerima i vaučerima od 300 litara HEBA vode. Nagrade su dodelili bivši trofejni reprezentativci Dejan Tomašević I Milenko Topić.
 
 
 
 
 

nazad